Tuesday, July 12, 2016

Maybelline Fit me

Може би повечето от вас знаят, че маааалко съм обсебена от коректори за под очите, макар че нямам голяма нужда от тях. Еми да но ето на, че вчера се сдобих с 3 нови, от които 1 е нова опаковка на любимият ми Liquid Camouflage на Catrice, а за другите два мисля да си поговорим по-нататък когато имам вече натрупано мнение за тях. Но днес сме тук за да си говорим за четвърти коректор, с който се сдобих миналия месец, след като имахме една дълга раздяла от година и нещо, а именно Fit me на Maybelline. Може би не е тайта, че брандъд вдигна серията Fit me от стилажите в България и това стана точно, когато осъзнах колко много ми липсва този коректор и фон дьо тена от серията и искам да се сдобия отново с тях. Е както и да е, благодарение на enzo.bg аз отново държа това съкровище в ръцете си. 

  Този път си закупих коректора в цвят номер 10 light, вместо 15 fair, като сметнах, че го искам не за да озари погледа ми ами по-скоро за прикритие на някоя пъпка, макар, че пак ще ми бъде тъмен през зимата, но за лятото е 6 точки, или за дни в които съм с минимален грим и не искам озаряване под очите, а да си изравня тена и да прикрия малките ми черни кръгове. 
 Истината е че това е първият коректор, който съм използвала през живота си и нямам ясни спомени от първата си среща с него, помня замо, че изпобщо не беше цвета на фон дьо тена и лицето ми, че не знаех как се използва точно, но ми хареса въпреки това. Сега разбира се вече знам как се използва и е правилният цвят и отново ми харесва толкова колкото и преди. 
 Покривността му е средна към пълна с малко повече наслояване. Стои доста естествено и не се насъбира във финните линии. Освен като коректор за под очите ви казах, че много ми харесва и за прикриване на несъвеършенствата по лицето ми, които аз имам в повече особенно на последък. Бих казала, че това е любимия ми течен коректор за тази работа и доста често го нанасям преди някой по-леко покривен фон дьо тен за да може лицето ми да изглежда безупречно без да има прекалено много грим по него, нещо към което винаги се стремя. Истината е че не съм чула лошо мнение за този коректор нито от момичета с много мазна кожа, нито от момичета с много суха кожа, което ме кара да си мисля, че би ви паснал не зависимо от типа на кожата ви, още него което е в плюс за този продукт. 
  Като заключение искам да кажа, че ако си търсите някой бюджетен коректор, който да не е с най-високото възможно покритие ви препоръчвам този, няма да останете разочаровани. 

Macadamia-Deep Repair Masque


   Усещам как винаги ви говоря за грим продукти и никога за косата. а тя също играе много важна роля във външния вид на една жена. Аз, както и всяко друго момиче, не мога да понасям косата си. Тя е бухнала, чуплива, рошава и най-вече нацъвтяла заради топлинната обработка на която много често я подлагам. Истината е че си мислех, че косата ми никога няма да се подхрани така както беше преди години, докато не реших да изпробвам и аз така прочутата маска за коса на Macadamia-Deep Repair Masque.
    Почти всеки ден аз подлагах косата си на топлинна обработка от което тя унемощя, загуби блясъка си, започна да пада малко по малко и започна и да цъвти. В момента съм с коса дълга почти до кръста, но не мога да кажа, че тя е здрава, а много ми се иска. Реших да си поръчам този продукт, тъй като моята любима ютубърка (Casey Holmes) буквално се кълне в него и го заглеждах с години, но така и не му се наканих до миналия месец, когато си поръчах разфасофка от 100 ml, колкото да изпробвам продукта. Използвах го в продължение на месец заедно с майка ми и двете забелязваме огромен ефект. Косата ми си възвърна блясъка и "живота", спря да цъфти и започна да израства по-силна.
    Маската съдържа микс от макадамово масло и арганово масло. И искам да кажа, че аз от много години използвам арганово олио на косата си след банята, което и придава допълнителен блясък и съм много доволна от него. Лично аз иползвам това от Avon от серията Advance Techniques.
  За мен тази маска действа най-добре като я нанесете след шампоана и балсама за коса и я оставите да стои на косата ви за 10-15 минути, аз лично през това време обичах да съпунисам и ексфолирам тялото си, да измия и ексфолирам лицето си, да измия зъбите си и да се епилирам. Използвам маската от 1 до 2 пъти седмично в зависимост от това, колко пъти съм изправила/накъдрила косата си през седмицата. След като косата ми изсъхне, тя изглежда по-блестяша, усеща се по-мека и не е така суха по краищата, както е обикновенно. Забрваих само да ви спомена че аз нанасям маската по дъжината на косата си само, не по корените. Маската оставя приятана миризма в косата поне за 2-3 дни. Аз като човек, който е пушач и се събира с пушачи усещах косата ми да не мирише на цигари след края на деня, а на нещо приятно и усвежаващо.
 Искам да вметна също, че продуктът не е тестван върху животни за тези от вас, които използват само такива продукти.
 Ще продължа да си поръчвам тази маска и да я изразходвам с ОГРОМНО удоволствие и я препоръчвам не с две ами с десет ръце на всеки човек със слаба коса.
 На най-добри цени можете да намерите маската на enzo.bg