Friday, January 8, 2016

TheBalm Cabana Boy

Здравейте, любими мои. Ето че дойде време отново да си поговорим за един от прекрасните ружове на TheBalm от серията Boy. Днес под прожекторите съм поставила Cabana Boy. Не знам защо,но много искам да събера всички ружове от тази серия. Някак си щом ги погледна и ми изпълват душата с радост. Не знам дали е заради опаковката или заради факта, че са просто уникални като продукт. Може би вече знаете,че умирам за опаковките на TheBalm,толкова оригинални и симпатични, винаги могат да те зарадват с нещо креативно, а и този ретро стил... Просто ме оставят без дъх вски път в който ги погледна. 


Преди да ви запозная с продукта нека ви разкажа малко за марката (не знам за вас, но аз обичам да знам по нещо за марката преди да си закупя техен продукт) Марката е създадене през 2004 година от Мариса Шипман, която решила да се отдаде на козметичние и куриози и да отиде в Amazon, от където си купила 11 книги за това как се прави грима и започнала да смесва неща в кухнята си. "Откачих на тема гримове. Основах компанията, направих работен бюджет, наех химик и разработихме сайта." Тя е започнала интегрирането против стареене съставки, тройно грезован пигмент, приказни аромати... и ето как бил роден TheBalm. След 11 години можете да намерите продукти на марката както Paraben така и Cruelty-Free в световен мащаб.


  Опаковката на Cabana Boy не се отличава много по дизайн от тази на Down Boy и Frat Boy. Отново една мацка, която този път е на плажа,целуваща се с едно много симпатично момче хехе.  Отново когато отворите ружът има едно голямо и хубаво огледалце на капачето. Отново я има закачката "So many man, so little time...", което отново показва колко оригинални са TheBalm.Текстурата на ружа е мека и копринена на допир, но разбира се това е нещо много типично за марката.Цветът на ружа е доста красив. Лично аз го определям като малинено розово с фин златист блясък, който е много деликатен, което го прави да изглежда по-сияен и лъскав. Бих казала,че изглежда много красиво през цялата година и е подходящ за момичета със среден (?) тон на кожата. Получавала съм много комплименти от хората носейки го, дори и от момчета. Бих казала, че това е най-универсалният цвят руж,който притежавам към момента.Казвам го, защото съм експерементирала доста с този продукт и вече имам точно мнение за него.Искам да обърна внимание и на изключителната пигментация, така че не забравяйте да го нанасяте с лека ръка ако искате да получите великолепно поруменяване на бузките, ако обаче го нанесете малко по-тежко се превръща в този уникален секси цвят подходящ за през ноща. Продуктът издържа доста дълго време на лицето, дори и на моите мазни бузки (около осем часа и половина и на деветия вече започва малко по малко да избледнява). 

 Меката маслена текстура прави блендването изключително лесно. Тъй като опаковката е с магнитно затваряне леко се притеснявах в началото да пътувам с него, но след като се престраших разбрах, че е нямало защо да се тревожа тъй като е доста удобен и не се е отварял в козметичната ми чантичка. Също така е много удобен за нанасяне докато бързате или сте някъде навън и сте забравили да нанесете руж. 

На най-добри цени можете данамерите продуктите на TheBalm в enzo.bg

Monday, January 4, 2016

Givenchy Photo'Perfexion

Givenchy Photo’Perfexion, работи и като коректор, който прикрива несъваршенствата по кожата ви, прави кожата да изглежда по-гладка и изравнява тена. Не е ли това всичко което можем да искаме от един фон дьо тен? Този продукт обещава кожата ви да изглежда гладка и кадифена при всяко нанасяне и осигурява безупречен завършек. 
     Опаковка:Givenchy Photo’Perfexion Fluid Foundation е в правоъгълно стъклено шишенце с лъскава черна капачка. На капачката има притирано логото на Givenchy чрез холограма. Много ми допада факта, че идва с помпичка, така няма как да излеете излично количество от този скъп продукт и да се чудите после какво да го правите. Според мен опаковката е доста, изчистена, елегантна и класическа, нещо което, както знаете, много харесвам.

Много исках сравнително лек фон дьо тен, който да мога да нося в ежедневието си, да пасва на комбинираната ми кожа и да е със средна покривност (достатъчна за да може да скрие черните ми точки, белезите от акнето, някоя друга пъпчица ако имам и някои по-тъмни очастъци от лицето ми, тъй като не обичам да си слагам коректор в ежедневието). Истината е че ми отне месеци да намеря точния продукт. Толкова много ревюта прочетох, сравняване на продукти и какво ли още не, докато накрая не се спрях между този и всеизвестният MAC studio fix foundation,но тъй като няма MAC във Варна и нямах възможност да тествам продукта, се отказах от него и се спрях на Givenchy Photo’Perfexion. Аз лично съм на мнение, че продуктите за които трябв да се харчат най-много пари са базите за грим и фон дьо тените, не че не се глезя и с други по-луксоззни продукти.

Този продукт има много лека и кремообразна формула (но не е много хидратиращ). Консистенцията мъ нито е тънка или водниста, нито пък гъста бих казала, лежи някъде посредата. В повечето случеи нанасям фон дьо тена си с четка и после с гъбичка, но понякога в бързината използвам и пръсти и бих казала, че се разнася много лесно, без никакви усилия и за 0 време. Същото така е с много чиста, лека и без много натрапчива миризма,който някак си се задържа за известно време, но после изчезва.


Фон дьо тена придава хубав, гладък, меко матиращ, кадифен завършек на апликация. Аз не го намирам за матов и изсушаващ кожата ми, но също така не го намирам и за озаряващ, може би съвсем лека сияйност. Използвам го главно само с ознова отдолу, избягвам да слагам хидратиращ крем за да не се омазни или да изглежда мръсно на лицето ми. Ако обаче сте със суха или нормална кожа ви съветвам да използвате хидратант под него.


Както вече казах придава средна покривност и се справя с покриването на белезите ми от акне, някои пъпки и видимите ми вени. Много ми допада това че изглежда и се чувства доста естествено без да е прекалено тежък. Както вече казах избягвам да нося коректори в ежедневието си, но и с този фон дьо тен не се и нуждая от тях. Тъй като има слънцзащитен фактор 20 PA+++,не нанасям и слънцезащитен крем, което също е голям плюс. Разбира се можете да получите и пълно покритие ако нанесете коректор на нужните места под фон дьо тена или просто нанесете втори слой от него, аз лично така правя. Издръжливостта му също е доста похвална, с основа под него издържа около 7-8 часа (не съм го тествала за по-дълго).

На най-добра цена, продуктите на Givenchy можете да намерите на enzo.bg

Saturday, January 2, 2016

Revlon ColorStay 

   Здравейте, любими мои! Днес искам да си поговорим за моя абсолютно любим фон дьо тен- Revlon Colorstay. Знаете, че аз съм с комбинирана кожа, за това ревюто ще е за този, който е за комбинирана/мазна кожа. Цветът, който аз притежавам и ми пасва перфектно е 150 Buff. Истината е, че този продукт го ползвам от 2 години и това е вече 5тият ми. Последно си го купих декември месец 2014 година. В продължение на 1 година бях в търсене на друг толкова добър продукт, колкото този, но така и не открих. Дори според мен е по-хубав от Estee Lauder Double Wear, макар да знаете,колко много обожавам и него. Както и да е, купих си го отново преди празниците и напълно съжалих, че някога изобщо го изоставих. Нека да оставим празните приказки на страна и да започнем с ревюто. Както винаги, ще започна от опаковката. Бих казала доста изчистена и класическа, нещо, което ми допада. Стъклено шишенце с черна капачка.Единственото нещо,което доста ме плашеше преди, но вече свикнах е отвореното гърло. Но разбира се винаги можете да вземете помпа на някой друг фон дьо тен и да използвате нея, стига да пасне.  Причината този продукт да е моят абсолютен фаворит е покривността му и формулата му. Знаете, че имам белези от акне по лицето си, нещо, което не навиждам в интерес на истината. Когато си слагам грим искам тези белези да не си личат под фон дьо тена иначе се ядосвам и махам всичко, за това на мен ми трябва продукт с висока покривност, каквато този продукт ми осигурява. Също така не обичам да си слагам 2 слоя фон дьо тен, защото става прекалено очевидно. Харесва ми да изглежда естествено, но и да е с пълно покритие, а с този продукт определено постигам това.  Друг факт за кожата ми е, че е много чувствителна и от повечето фон дьо тени, които съм използвала до сега ми излизат пъпки, но не и с този. Лицето ми преди беше много зле от към белезите, но (знам колко налудничаво ще ви прозвучи това, но е самата истина) когато започнах да използвам този продукт повечето просто изчезнаха и единственото ново нещо в продуктите ми за лице беше този продукт.   Консистенцията на продукта е течна, но и в същото време е кремообразна. Препоръчително е преди да го използвате да раздрусате шишенцето.  Аз лично обичам да го нанасям с четката ми на Iconic F707  и след това, за да няма някакви следи го минавам с BeautyBlender-а ми.  Искам също така да добавя, че не е необходимо да слагате прекалено много от продукта, съвсем малко би ви стигнал за цялото лице.  Разбира се е доста преовеличено това, че издържа 24 часа,но поне едно 10 часа няма мърдане,или поне на мен ми се е налагало да го нося толкова най-дълго, кой знае може да издържа много повече.  Мнго голям плюс на този продукт е, че се предлага в две формули, за комбинирана/мазна кожа, какъвто е моят, и за суха кожа. Също така се предлага в 7 различни нюанса.  Като заключение искам да кажа, че този продукт определено си заслужава да бъде тестван, не мисля, че ще съжалите. 

Можете да откриете продуктите на Revlon на най-добра цени тук www.enzo.bg